Over ons

Maaike de Vries

Gezondheidswetenschapper dr. Maaike de Vries (1972) is bestsellerauteur van onder andere Hoe word ik een Supervetverbrander (2018), Zo werkt de zorg in Nederland (2014) en Eet beter in 28 dagen (2018). Maaike is eigenaar van Springh, waar zij bedrijven adviseert op het gebied van innovatie en strategie in de zorg. Ze treedt regelmatig op als dagvoorzitter en spreker. Daarnaast is ze professioneel toezichthouder in de gezondheidszorg. Maaike is gek op schrijven, hardlopen en powerpump. Ze is getrouwd en heeft een zoon en een dochter.

Manon Kerkhof

Gynaecoloog dr. Manon Kerkhof (1973) is eigenaar van Curilion, het multidisciplinaire centrum voor vrouwenzorg in Haarlem. Daarnaast werkt zij als één van de weinige erkende urogynaecologen in Nederland op het snijvlak van de urologie en de gynaecologie. De professionele passie van Manon is vrouwenzorg met échte aandacht voor haar patiënten. Ze is een veelgevraagd docent en spreker, zowel binnen als buiten de medische wereld en deelt graag haar kennis over medische onderwerpen. Manon is getrouwd en heeft twee dochters.

Maaike de Vries en Manon Kerkhof ontmoetten elkaar tijdens de lunch op een congres waar ze dagvoorzitter en spreker waren. Ze vonden elkaar in hun passie voor leefstijl en medische topzorg voor vrouwen. Ze besloten een boek te schrijven met daarin het echte verhaal over de overgang; netjes wetenschappelijk onderbouwd en bovendien een feest om te lezen. Omdat iedere vrouw in de overgang komt en veel vrouwen er weinig over weten. Omdat opvliegers, vaginale droogte, stemmingswisselingen, incontinentie en kilo’s aankomen niet sexy maar wel taboe en hartstikke belangrijk zijn. En omdat vrouwen er in veel gevallen zelf iets aan kunnen doen, als ze maar weten hoe.